MOVAR kaller tilbake renovatørene og stanser avfallshentingen i dag onsdag 17. januar 2024. I løpet av noen få morgentimer, havnet to av renovasjonsbilene utenfor veien. Nå varsler renovasjonsselskapet forsinkelser ut denne uken. 

- Heldigvis ble ingen skadet, verken medarbeiderne våre eller andre som kunne vært i nærheten. Vi har hatt to hendelser denne morgenen. En renovasjonsbil kjørte av veien og veltet, mens en annen har kjørt ut av veien og står fast bom fast. Vi forventer at det går noen timer før vi får bistanden vi trenger til å få bilene på veien igjen, forteller HR- og kommunikasjonssjef Rolf-Ivar Buerengen.  
 
Kjører ekstra utover uka
- Det har vært et kraftig snøfall i natt, og kjøreforholdene i dag er svært krevende. Det er glatt, trafikken går sakte og brøytemannskapene gjør det de kan. Mange avfallsbeholdere står innesnødd eller havner bak brøytekantene. Vi ber nå sjåførene om å returnere, og så legger vi en plan på å kjøre lengre dager og trolig også i helgen som kommer, sier Buerengen. 
 
Varsler forsinkelser
I forrige uke var det problemer i forsyningskjeden for biogass, drivstoffet som de fleste renovasjonsbilene bruker, som skapte forsinkelser. Dette etterslepet jobber har vi delvis fått tatt igjen, men ikke overalt. Siden renovatørene ikke fortsetter dagens planlagte tømmeruter, betyr det at forsinkelsene forplanter seg videre utover uken. 
 
- Vi ber om forståelse og tålmodighet fra innbyggerne nå. Vi vil ikke klare å hente avfallet i tråd med tømmekalenderen eller de påminnelsene som innbyggerne får fra tømmekalender-appen denne uka. Men vi kommer for å hente avfallet så raskt vi kan, lover kommunikasjonssjefen. 
 
Ber innbyggerne måke frem avfallsbeholderne
MOVAR ber innbyggerne om å sørge for at det er måket og gjerne også strødd når renovatørene kommer fremover. Det bør være trillbar vei fra beholderen der den står og til kjørbar vei der renovasjonsbilen kommer. Det gjør kommer vi rundt raskere, og det blir også mindre slitasje på renovatørene. 
 
Bruk ekstra sekk om det kniper
MOVAR ber innbyggere med overfylte beholdere, om å ta i bruk en gjennomsiktig plastsekk om det er helt nødvendig. Renovatørene vil ta med denne, neste gang de tømmer restavfallet. 

Sist oppdatert 17. januar 2024, kl 10:20

Opprettet 17. januar 2024, kl 11:04« Tilbake