MOVAR innstiller renovasjonsrutene i Mosseregionen mandag 22. januar 2024. Det er ventet svært krevende kjøreforhold i forbindelse med væromslaget natt til mandag.

De siste værprognosene tilsier at det blir underkjølt regn og speilglatte veier mandag. Trafikksikkerheten for de myke trafikantene, bilistene og sjåførene ble vektlagt da beslutningen ble tatt søndag kveld.

- Selv om kjøreforholdene på hovedveiene kan bli bedre gjennom dagen, er det de mindre sideveiene vi hovedsaklig er bekymret for, forteller HR- og kommunikasjonssjef Rolf-Ivar Buerengen. 

 

Frykter farlige situasjoner på småveiene

- Vi møter mange skolebarn, andre gående og bilister langs småveiene. Renovasjonsbilen stopper ved hver beholder, også i oppover og nedoverbakker i alle kriker og kroker. Selv med kjettinger på vil det være risikabelt å kjøre på underkjølt regn for en renovasjonsbil som veier 7,5 tonn, forteller Buerengen. 

Han oppfordrer de som har mulighet til det, om å følge oppfordringen fra kommunene om å redusere trafikken på veiene mandag.

- Mange kan ikke jobbe hjemmefra, men de som har mulighet til det eller kan utsette kjøreturen, bidrar til at brøytemannskaper, nødetater, helsepersonell, bilbergere og andre får gjort jobben sin mer effektivt denne dagen.

 

Ber innbyggerne se bort fra varslinger om tømming

MinRenovasjon-appen vil varsle innbyggerne om planlagt henting. Tømmekalenderen vil dermed ikke stemme inntil videre.

- Appen og tømmekalenderen vår på nettsiden styres av de planlagte tømmerutene. Vi får dessverre ikke endret på kalenderen og varslene i unntakstilfeller som dette. 

 

Gjør nye vurderinger mandag

Det er foreløpig for tidlig å si når renovasjonsbilene er tilbake i sine vanlige ruter. MOVAR gjør en ny vurdering av kjøreforholdene i løpet av ettermiddagen på mandag. 

MOVAR ber innbyggere med for liten plass i beholderne, om å ta i bruk gjennomsiktige avfallssekker. Renovatørene vil ta med seg neste gang de henter avfallet.

- Ifølge værmeldingen ser det ut til å bli en krevende uke. Vi gjør vår neste vurdering i løpet av mandag ettermiddag, og informerer fortløpende på våre nettsider og Facebook, forteller Buerengen. 

Sist oppdatert 21. januar 2024, kl 21:56

Opprettet 21. januar 2024, kl 22:15« Tilbake