MOVAR planlegger å åpne Solgård Avfallsplass og Vestby Gjenvinningsstasjon igjen onsdag 3. februar 2021. Samtidig kan planene bli endret på kort varsel. MOVAR ber derfor innbyggerne sjekke siste status på movar.no før avreise til avfallsanleggene. 

— Myndighetene planlegger i utgangspunktet å åpne opp samfunnet gradvis. Derfor planlegger også vi for å kunne ønske innbyggere og næringsliv velkommen til gjenvinningsstasjonene i Moss og Vestby igjen på onsdag. Samtidig er den lokale smittesituasjonen uoversiktlig og under utvikling. Denne helgen er det påvist smittetilfeller av det muterte koronaviruset i Moss. Myndighetene eller kommunen kan derfor innføre lokale tiltak, som med også kan endre på planene om å åpne gjenvinningsstasjonene igjen, forteller kommunikasjonssjef Rolf-Ivar Buerengen i MOVAR IKS. 

MOVAR ber deg om å oppdatere deg på movar.no rett før avreise til gjenvinningsstasjonene. Årsaken er at planene om åpning eller smitteverntiltakene kan bli endret på kort varsel. 
I utgangspunktet planlegger MOVAR nå for følgende:  

  • Solgård Avfallsplass åpner for publikum fra onsdag 3. februar 2021 klokken 0730. 
  • Vestby Gjenvinningsstasjon åpner for publikum onsdag 3. februar 2021 klokken 1500.  
  • Begge gjenvinningsstasjoner vil ha normale åpningstider.  
  • MOVAR anbefaler bruk av munnbind og å holde god avstand til andre.  
  • Publikum må forvente lengre ventetid enn normalt de første dagene.  


Oppfordrer besøkende til å bruke munnbind 

MOVAR ønsker at alle bruker munnbind når de besøker gjenvinningsstasjonene.  

— Alle som besøker oss holder dessverre ikke god nok avstand til andre. Det oppleves naturligvis utrygt for enkelte, har vi fått tilbakemeldinger om. Det er forståelig. Derfor oppfordrer vi alle til å bruke munnbind, slik at det oppleves like trygt å besøke gjenvinningsstasjonen for alle, forteller Buerengen. 

Følger situasjonen tett

MOVAR sier at smittesituasjonen endrer seg fortløpende og at de følger situasjonen tett.  

— Vi ønsker mest av alt å holde tilbudet vårt åpent. Det viktigste for oss er å holde innsamlingen av avfallet hjemme i gang, om vi blir nødt til å ta tøffe prioriteringer. Vi kan ikke utelukke at vi må utsette åpningen, men vi håper å unngå det så langt det er mulig. Nå venter vi alle på en massevaksinering av befolkningen. Alle må bidra til å holde smitten nede frem til vi kan senke skuldrene, forteller kommunikasjonssjefen i MOVAR. 

 

Inngripende tiltak i 25 kommuner

I forrige uke stengte myndighetene ned en rekke offentlige og private tilbud i til sammen 10 kommuner rundt Nordre Follo kommune. Det ble også innført strenge smittevernstiltak i ytterligere 15 kommuner. Også gjenvinningsstasjonene i Oslo, Follo og Indre Østfold kommune valgte å holde stengt i denne perioden.  

Bakgrunnen var at det ble avdekket flere tilfeller av den muterte virusvarianten i Nordre Follo kommune. Det var også mistanke om spredning av det muterte viruset i Mosseregionen. 

 

Gjenvinningsstasjonene ble stengt i Oslo, Follo, Indre Østfold og Mosseregionen

— Myndighetene ønsket å redusere antall møteplasser og trafikken på tvers av kommunegrensene. Som våre kollegaer i Oslo, Follo og Indre Østfold, stengte vi da ned gjenvinningsstasjonene. Disse er ikke bare møteplasser på tvers av kommunegrensene i Mosseregionen. Vi vet at når nærliggende gjenvinningsstasjoner stenger, så flytter trafikken seg til de nærliggende anleggene i regionen. De fleste har vist forståelse for beslutningen. Vi har mottatt svært få negative reaksjoner på at vi stengte. Men vi beklager selvsagt de ulempene stengingen medfører for enkelte, avslutter Buerengen.  


MOVAR informerer om alle endringer i åpningstider og smitteverntiltak fortløpende på movar.no og sine Facebooksider.  

Sist oppdatert 2. februar 2021, kl 11:41

Opprettet 31. januar 2021, kl 13:19« Tilbake