Skal du være borte fra fritidsboligen en stund, er det lurt med noen enkle tiltak. Med disse enkle grepene er boligen bedre forberedt på vær, vind og lynnedslag.

 

Trekk ut støpselet

Om lag halvparten av alle boligbranner har elektrisk årsak. Gjør det til en regel å trekke ut ledningen på elektriske apparater før du reiser, så slipper du å lure på om du husket å skru av kaffetrakter eller ikke.

 

Lynvern

Dersom du trekker ut ledningen til alle elektriske apparater, unngår du at de blir skadet av lynnedslag. Dersom du ikke allerede har det, bør du installere et overspenningsvern. Med et overspenningsvern verner du det elektriske anlegget mot lynskader.

 

Skru av panelovner

Skru ned varmen på panelovner, eller skru de aller helst av. Pass også på at ingen ovner er dekket til, og gardiner eller annet ikke kan komme borti ovnen.

 

Rydd ute

Ta en runde rundt huset og sjekk at takrenner, levegger, hagemøbler, trampoliner og andre større gjenstander ikke er løse og kan bli tatt av vinden. Sørg for åpne takrenner og avløp ute, slik at selv store mengder regn blir ledet vekk. Rens også sluka inne.

 

(Kilde: sikkerhverdag.no)

Sist oppdatert 17. august 2021, kl 07:19

Opprettet 17. august 2021, kl 08:13« Tilbake