Alle helårsabonnenter med beholderutstyr får tildelt en sekk i uke 51

I uke 51 deler vi ut en restavfallssekk til alle helårsabonnenter med beholderutstyr. Sekken benytter du om du har mer restavfall enn du får plass til i beholderen din. Den tradisjonelle julesekken er i år gjennomsiktig og ikke rød som tidligere. Sekken knyttes igjen og settes ved siden av oppsamlingsenheten for restavfall på tømmedagen.

Tynt glanset julepapir (gavepapir) er ikke egnet for gjenvinning til nytt papir. Det inneholder for mye fargestoff og leire, og for lite fiber. Både julepapir og gavebånd skal derfor kastes som restavfall. Dersom du ikke har plass til dette sammen med det ordinære restavfallet, kan du benytte julesekken.

Sekken som deles ut er i plast. Dette fordi noen steder kan det forekomme at julesekken blir stående ute en stund før den blir hentet. For å hindre forsøpling i våre boområder betyr det at sekken må ha en kvalitet som tåler fuktig vær og vind uten at den går i stykker. Så langt har vi ikke funnet alternativer som totalt sett gir en bedre løsning enn plast. Julesekken går til energigjenvinning sammen med restavfallet fra husholdningene.

Har du rød julesekk igjen fra ifjor? Fortvil ikke, du kan fortsatt benytte denne for ekstra avfall på din adresse. Renovatøren vil fortsatt hente røde julesekker i en overgangsfase. 

Hvis du skal levere julepapir på våre gjenvinningsstasjoner skal det kastes som restavfall. 

 

Husk: Glanset julepapir og gavebånd kastes som restavfall.

Innpakningspapir som gråpapir, avispapir eller annet gjenvinnbart gavepapir sorteres som papp/papir.

Sist oppdatert 23. desember 2020, kl 13:11

Opprettet 10. desember 2020, kl 09:03« Tilbake