Vansjø er vår drikkevannskilde i Mosseregionen. Innsjøen gir drikkevann til over 60.000 personer i Moss, Vestby, Råde og Våler. Vansjø Vannverk har en av de mest avanserte renseprosessene i landet. Dette gjør at du både kan ta en båttur eller nyte et forfriskende bad, og fortsatt drikke et trygt og rent vann fra springen hjemme. MOVAR har tidligere mottatt flere utmerkelser for god kvalitet på drikkevannet som produseres.

Vi oppforderer allikevel alle som bruker Vansjø til å ta godt vare på drikkevannskilden vår ved å tømme båtseptik ved godkjente mottak og ta med avfall hjem. 

Strandlinjen i Vansjø er på rundt 250 km, og det det finnes flere tilrettelagte leir- og badeplasser. Det er mulighet til å leie hytte på Elverhøy, da denne ligger på listen over kystledhytter i Oslofjorden og omegn. 

Vansjø er en av Norges største innsjøer, hvor arealet er på nesten 40 km2 og lett tilgjengelig for både kajakk, kano og fritidsbåt. Være oppmerksom på de mange skjærene som ligger rett under vannoverflaten. 

Hvis du liker å fiske er det mulig å kjøpe fiskekort på vansjø.info. I Vansjø kan du finne både gjedde, gjørs, abbor, ål og mort. Grunnet høye nivåer av PFAS (miljøgift) anbefales det å ikke spise fisken fra Vansjø (mattilsynet.no).